zondag 3 juli 2022

Varken in teil sculptuur 50x50x45cm gejut plastic

Dit varken ging van lichtobject naar sculptuur. In z'n jonge jaren geslacht aan de haak, het leven nog niet geheel weggelopen uit zijn open lijf, hing hij jaren in de galerie. Geen opwekkend beeld, vandaar waarschijnlijk dat niemand tot aanschaf over ging. 

In het depot op zolder ging de tand des tijds er langs en ook de houtworm liet hem niet met rust. Verjaagd uit de oude balken hadden ze nu hun intrek genomen in de poten van het varken. Genoodzaakt tot ingrijpen heb ik hem ontdaan van het hout en piekerde ik hoe het verder moest. Al doende, inmiddels een hoop ervaring rijker en met meer inzicht in de materie, kreeg hij spelenderwijs een driedimensionale kop. Ik kon op geen enkele wijze het ontzielde lijf er nog aankoppelen.

Uiteindelijk zette ik dit oude Göttinger varken, ook wel bekend als minivarken, in het gejutte, groene teiltje. Ondanks dat het hier gaat om het kleinste ras is het varken hier eigenlijk te groot voor óf de teil te klein natuurlijk, maar als beeld is het veelzeggend.








 






Geen opmerkingen: