donderdag 19 juli 2018

Plasticsoepeend Lichtobject 50x70x120 cm gejut plastic hout leer Verkocht

Ruim drie jaar hebben Noor en Ton, fans van het eerste uur, een spaarrekening bij ons.
Iedere maand spaarden ze, tot voor kort, 40 euro. Ik maakte wel eens een grapje dat zij ons vaste inkomen waren. En zoals het een goede werkgever betaamt kreeg ik zelfs vakantiegeld!
Zo spaarden ze voor een lichtobject en ze wachtten geduldig tot ik eindelijk het ultieme lichtobject voor ze had gemaakt. Toen Noor 60 jaar werd vroeg ze aan iedereen ook een bijdrage voor een lichtobject van Maria. Wij legden zelf ook in.
Naarmate de tijd verstreek vroegen vrienden zich af waar nu eigenlijk dat lichtobject bleef? Helaas ben ik afhankelijk van wat ik vind op het strand en wat ik ermee kan. Dus ik nam in mijn werk steeds Noor en Ton mee op 'reis' in mijn achterhoofd. Zo maakte ik verschillende werken terwijl ik zocht naar het lichtobject dat ik speciaal voor hun wilde maken. Geheel vrijblijvend natuurlijk.
Vandaag was het dan zover. Noor en Ton kwamen kijken naar een lichtobject, waarvan ik op onze facebookpagina al een tipje van de sluier had opgelicht. Noor herkende Miro in die foto's en dat beviel haar gelukkig. Het was meteen in de roos, want ja, Miro was hiervoor mijn inspiratiebron geweest.
Nou zijn Noor en Ton onderhand goede vrienden geworden, dus kende ik hun smaak ook een beetje , maar toch een spannend moment als ze dan komen om te zien of het wat voor ze is.
En ja, het was hem! En dat dacht ik al. Maar als hij bij ze boven de tafel hangt en hij valt tegen mag hij alsnog terug en ja, dan maar weer wachten op een volgende. Ik denk dat hij mooi zal hangen. Tegen die tijd meer.
De 'romp' van de Plasticsoepeend
heb ik gejut in 2013

De 'kop' kreeg ik in 2017
van een anonieme jutter

































Figuur aan parachute










Figuur op fiets



2 opmerkingen:

Noor en Ton zei

Wat een prachtig lichtobject. Er waren mensen in onze omgeving die “ongeduldig” werden. Ik had er alle vertrouwen in.
Het was best spannend vanmiddag..........maar wat is ie mooi!!!! Een plasticsoepeend.....met twee lichtpunten. Echt geweldig blij mee!!!!
Ton was wat minder enthousiast na de eerste foto’s. Maar ook hij vindt het lichtobject geweldig in het echt!!!!

Maria Roelofsen zei

Fijn dat jullie er blij mee zijn en zo lang geduld en vertrouwen hadden. Als we hem komen ophangen hoeven jullie pas definitief te beslissen hoor.
Ik heb nog twee foto's bijgevoegd van de vondsten die aan de basis lagen van de Plasticsoepeend.